13 oktober: bijeenkomst agrariërs

Maaien Greeninclusive
Gepubliceerd op: 09-08-2022

Speciaal voor agrariërs organiseren we op 13 oktober de bijeenkomst 'Natuurlijke Waardeketen Vezelhennep'. Tijdens deze bijeenkomst sluiten we graag het huidige teeltseizoen af en blikken we vooruit naar 2023. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over het telen van vezelhennep, de opbrengsten en nieuwe ontwikkelingen (GLB, CO2-credits).

GreenInclusive zet zich in voor meer verduurzaming, CO2-opslag en nieuwe verdienmodellen in en voor de agrarische sector. In Noord-Nederland stimuleren we samen met diverse partijen de vraag naar meer natuurlijke grondstoffen (waaronder vezelhennep) en de toepassing hiervan in de bouwsector. Dit geeft niet alleen een nieuw perspectief voor de noordelijke agrarische sector maar zorgt ook dat we met de gehele regionale keten bijdragen aan (sociale) werkgelegenheid, de grote maatschappelijke isolatieopgave en het vastleggen van CO2 in de woningbouw.

Opschalen

De komende jaren wordt de teelt van vezelhennep flink opgeschaald in Noord-Nederland en is de ambitie om uiteindelijk door te groeien naar 1200 hectare. Dit doen we graag in samenwerking met de agrarische sector!

Speciaal voor agrariërs organiseren we daarom de bijeenkomst 'Natuurlijke Waardeketen Vezelhennep'. Tijdens de bijeenkomst op 13 oktober vertellen meer over onze ontwikkelingen, het afgelopen teeltseizoen en blikken vooruit naar het komende teeltseizoen. We vertellen u over de stand van zaken v.w.b. de CO2-credits, veranderingen in het GLB en de samenwerkingen in de regio. Daarnaast vertellen we meer over de teelt en de opbrengsten daarvan.

Wanneer: 13 oktober, 13.30-15.00 uur + aansluitend een hapje & een drankje
Waar: De Laape. Midsbuorren 42, Warten
Voor wie: Geïnteresseerde agrariërs & telers vezelhennep 2022

Aanmelden

Zien we u op 13 oktober in Warten? Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door het invullen van dit aanmeldformulier. Voel u vrij om deze uitnodiging door te sturen en een collega-agrariër mee te nemen naar deze bijeenkomst!