Nieuws

Aftrap teeltseizoen en toekomst van biobased bouwen in Friesland

Afgelopen woensdag werd een bijzondere dag voor ons bij GreenInclusive en voor de agrarische sector in Friesland. In Warten, op de prachtige locatie ‘De Laape’, hebben we samen met vijf vooraanstaande Friese loonwerkers en meer dan veertig gepassioneerde boeren de aftrap gegeven voor het komende teeltseizoen.

De bijeenkomst was niet alleen bedoeld om de start van het nieuwe seizoen in te luiden, maar ook een platform voor innovatie en samenwerking. Marriƫl Edzes, Loraine Westerneng, Hendrik Roorda en Pierre Wouters presenteerden de plannen voor het aankomende seizoen en gaven een toelichting over de ontwikkelingen bij GreenInclusive. Zij belichtten daarnaast ook het ambitieuze opschalingsprogramma voor biobased bouwen in Friesland, dat in samenwerking met Building Balance, Vereniging Circulair Friesland, Achterbosch, Rabobank, provincie Friesland, gemeente Leeuwarden, en natuurlijk ons team bij GreenInclusive, verder wordt vormgegeven.

Pierre Wouters gaf meer duiding aan de teelt van hennep en de recente ontwikkelingen op dit gebied. Marcel Betten, van onze partner Samenwerking BV, verrijkte de bijeenkomst met zijn expertise over bodemgesteldheid en natuurlijke bemesting.

Samenwerking

De samenwerking met al deze partijen waarmee wij praktisch invulling willen geven aan de transitie naar duurzame landbouw en de opschaling van de productie en het toepassen van natuurlijke grondstoffen in onze regio, is bijzonder waardevol voor GreenInclusive. Samen met de Friese loonwerkers en agrariƫrs kunnen we belangrijke stappen zetten in de (lokale) transitie opgaven binnen de (land)bouw.

Wij zijn enthousiast over de weg die voor ons ligt en kijken uit naar de voortzetting van deze vruchtbare samenwerking. Samen bouwen we aan een groenere, duurzamere toekomst voor Friesland en ver daarbuiten.

Deel dit artikel

Wij zetten ons in voor de transitie naar een duurzame (bouw)economie