Biobased inzamelboxen voor Weee Nederland

Inzamelkratten Vezelhennep 4
Gepubliceerd op: 01-04-2020

Weee Nederland, het producentencollectief uit Apeldoorn, zamelt als eerste bedrijf in Nederland (led) lampen in met biobased inzamelboxen. Waar er voorheen vooral plastic inzamelmiddelen werden ingezet kiest het bedrijf bewust voor het gebruik van natuurlijke grondstoffen in de circulair gefabriceerde boxen.

Door deze bewuste keuze draagt Weee Nederland bij aan het verkleinen van de behoefte aan virgin grondstoffen uit het buitenland en de vermindering van uitstoot van broeikasgassen. Hierdoor worden de ambities uit het klimaat- en grondstoffenakkoord gestimuleerd. De inzamelboxen worden door Weee Nederland geleverd aan haar 300 retail partners. Bij de filialen van deze partners zijn de boxen een opvallend inleverpunt voor afgedankte (led) lampen.

Grondstoffenmix

GreenInclusive heeft deze ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt. We zijn het eerste bedrijf in de wereld die deze biomaterialen zelf verbouwt, oogst en er circulaire producten van maakt. Deze producten zijn gemaakt van een speciale grondstoffenmix van natuurvezels en gerecycled plastic. Deze kunnen nadat ze zijn afgedankt weer worden hergebruikt.