Nieuws

GreenInclusive te gast in Den Haag en in gesprek met Bewindspersonen over Nederlandse waardeketens

info

GreenInclusive kreeg de eer om minister Hugo de Jonge, minister Piet Adema en staatssecretaris Vivianne Heijnen te informeren over het opzetten van duurzame waardeketens die CO2 vastleggen en eerlijke verdienmodellen verzekeren voor alle betrokken ketenpartners.

Het nationaal programma Building Balance bracht koplopers bij elkaar om met de bewindspersonen het gesprek aan te gaan over hoe de markt en de overheid biobased keten(s) samen nog beter kunnen faciliteren. Marthijs Roorda, Algemeen Directeur, deelde het verhaal van de korte keten van GreenInclusive, waarin natuurlijke grondstoffen in samenwerking met agrariƫrs worden verwerkt tot bouw- en isolatieproducten. Met potentie om jaarlijks duizenden tonnen CO2 vast te leggen. Medestanders uit de keten, zoals agrariƫr Rene van de Gevel en Harwil de Jonge, Directeur van Heijmans, onderstreepten het belang van biobased bouwen en lokaal geproduceerde materialen.

Vertrouwen
We zijn trots dat we als Fries bedrijf over onze keten mochten vertellen die inmiddels is uitgerold in heel Nederland. De betrokkenheid van de bewindspersonen bij biobased bouwen geeft ons veel vertrouwen om blijvend te investeren in Nederlandse natuurlijke waardeketens.

Deel dit artikel

Wij zetten ons in voor de transitie naar een duurzame (bouw)economie