Staatssecretaris omringd door Friese daadkracht

21 11 22 Bezoek Staatsecretaris Heijnen
Gepubliceerd op: 21-11-2022

Staatssecretaris Circulaire Economie, Vivianne Heijnen, kwam op 21 november op uitnodiging van gedeputeerde Friso Douwstra, naar Friesland voor een werkbezoek. Zeven bedrijven waren uitgenodigd om een toelichting te geven op hun duurzame activiteiten, waaronder GreenInclusive

Tijdens het bezoek werd gesproken over wat Den Haag en de Friese regio voor elkaar kunnen betekenen in de transitie naar een circulaire economie. Marthijs Roorda vertelde over het vormgeven en implementeren van de natuurlijke waardeketen van GreenInclusive die bijdraagt aan een meer duurzame en sociale economie. In Friesland wordt hard gewerkt om meer natuurlijke isolatie van vezelhennep toe te passen waardoor er ook op grote schaal CO2 wordt vastgelegd in de bouw.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen is onder de indruk van de initiatieven van de Friese bedrijven. Ze vertelt dat deze erg waardevol is voor de versnelling die nodig is en dat het mooi is dat Fryslân de hand uitsteekt naar andere regio’s om hen te helpen en te inspireren.