Nieuws

Succesvolle Open Dag op de proef- en praktijkboerderij in Nieuwehorne

Op 29 juni jongstleden hebben we de deuren van onze proef- en praktijkboerderij in Nieuwehorne geopend voor onze open dag. Onder stralende weersomstandigheden mochten we ruim 200 belangstellenden verwelkomen, wat zorgde voor een bruisende en inspirerende dag.

Namens GreenInclusive gaven Pierre Wouters en Hendrik Roorda een toelichting op alle activiteiten en presenteerden zij onze integrale aanpak.  Zij deelden hun kennis en inzichten en de duurzame toekomst die wij voor ogen hebben. Gedurende de dag kregen bezoekers de unieke kans om van dichtbij te zien welke materialen we maken van Friese vezelhennep en hoe we deze toepassen in diverse producten. Er was alle tijd om uitleg te geven over het hele proces, van de teelt tot de uiteindelijke productontwikkeling. Dit gaf een mooi inzicht in de potentie van vezelhennep als duurzaam materiaal en de vele mogelijkheden die het biedt.

En op onze locatie in Nieuwehorne wordt ook vezelhennep geteeld. Na een moeizame start dit voorjaar, veroorzaakt door aanhoudende regen, staat de hennep er nu prachtig bij. Bezoekers konden de velden bewonderen en zelf zien hoe we ondanks de uitdagingen alsnog een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan.

Deel dit artikel

Wij zetten ons in voor de transitie naar een duurzame (bouw)economie