Vezelhennep gemaaid bij Biobedrijf LONK

Open Dag LONK & Greeninclusive 3
Gepubliceerd op: 17-08-2022

Op 12 augustus organiseerde Biobedrijf LONK en GreenInclusive een open dag op hun teeltlocatie met vezelhennep in Nagele. Flevolandse agrariërs, jonge ondernemers en ook de Nieuwe Oogst waren nieuwsgierig naar het ruim 3 meter hoge gewas en kwamen enthousiast richting de open dag. Daar konden zij het gewas van dichtbij bekijken. Ook waren er live demonstraties van het maaien van de vezelhennep.

Tijdens de open dag bij Biobedrijf LONK kwam de Nieuwe Oogst ook op bezoek. Ze maakten een video-reportage van het maaien en spraken met Anniek van der Vaart van LONK en Marthijs Roorda van GreenInclusive.

Biobedrijf Lonk

Lonk is het biodynamische akkerbouwbedrijf van AeresFarms. Het is een schoolboerderij die ieder jaar door twee nieuwe derdejaars studenten wordt gerund van de Warmonderhof in Dronten. Dit jaar zijn Anniek van der Vaart en Nica van Millingen dit seizoen verantwoordelijk voor LONK. Lonk staat voor: Leren Ondernemen Nagele Kavel. De studenten regelen een heel seizoen alles voor dit bedrijf. Van gewassen keuze tot oogsten en opslag. Het is een leerzaam project waar de studenten nog meer leren over de akkerbouw sector én het ondernemerschap. 

13 oktober informatiebijeenkomst

Speciaal voor agrariërs organiseren we op 13 oktober de bijeenkomst 'Natuurlijke Waardeketen Vezelhennep'. Tijdens deze bijeenkomst sluiten we graag het huidige teeltseizoen af en blikken we vooruit naar 2023. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over het telen van vezelhennep, de opbrengsten en nieuwe ontwikkelingen. Meer informatie over de bijeenkomst.